Szezámmagos rántott busa
Megtekintve:23944
A megtisztított busaszeleteket besózzuk és citromlével meglocsoljuk, 10-15 percig állni hagyjuk.
Panírozás előtt: fehér borssal megszórjuk.
1,6 kg busa szelet
1,5 kg fokhagymás hasábburgonya
3 db tojás + 1 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
10 dkg szezámmag
1,5 l étolaj
2 dl citromlé
6 dkg só
5 g fehér bors
Díszítéshez:
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
10 db ecetes paprika
3 db citrom
Dekor fűszerkeverék
Panírozás:
1. a halpatkót lisztben megforgatjuk
2. tejjel hígított felvert sózott tojásban szintén
3. zsemlemorzsával összekevert szezámmagban szintén megforgatjuk.
Ezt követően 175 'C-ra forrósított olajban kisütjük és előre ízesített fagyasztott hasábburgonyát sütünk hozzá.
Borajánló
Bor: PRÉMIUM SAUVIGNON BLANC 2004
Forgalmazó: Hilltop - Neszmély Rt.
Az ajánlódat elküldtük.