www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Top20
Garnéla saláta
Share
iwiw

Megtekintve:9802
 
A friss rákokról leszedjük a pikkelyt (páncélt), ha fagyasztottat vásárolunk kevés meleg vizet öntünk rá és rögtön tisztítjuk.
garnela_salata.jpgHozzávalók:
1,5 kg Garnélarák
1 dl citromlé
1 csomag kínai édes savanyú fűszerkeverék
1 ü ananász befőtt leve
1 dl olíva olaj
3 dkg erős Pista
2 fej saláta
1 kg vegyes savanyúság
(karfiol, paprika, pepperóni görögdinnye stb.)
3 db citrom
3 dkg mártássűrítő vagy étkezési keményítő, vagy liszt
3 dl kefir
1 csomag kefirhez való saláta öntet fűszerkeverék



Citromlével kevert vízben átmossuk, leszűrjük. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk és ebben sütjük 6-7 percig. Rászórjuk a fűszerkeveréket, majd felöntjük az ananász befőtt levével, Erős Pistával után ízesítjük, ha szükséges mártássűrítővel sűrítjük.

Tálalás:
Megtisztított, megmosott salátalevélre rá helyezzük a vegyes savanyúságot e mellé 6-7 db rákot, szaftjával, középen meglocsoljuk kefires saláta öntettel.


Borajánló
RAJNAI - RIZLING
(Liszt Pincészet Szekszárd)
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK








Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu