www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Top20
Rizskók csoki öntettel
Share
iwiw

Megtekintve:29365
 
10 dkg cukrot szórunk annak a lábasnak az aljára, amelyben a tejberizst készítjük, majd felöntjük l,5 l tejjel. Ha forr a tej hozzá öntjük a 60 dkg rizst, folytonos keverés mellett sűrűsödésig főzzük, ekkorra megpuhul a rizs (kb. 20 perc) A tojásokat szétválasztás nélkül (fehérje, sárgája együtt) 5 dkg cukor hozzáadásával kemény habbá verjük.
rizskok_csoki_ontettel.jpg10 db tojás
60 dkg "A" rizs
10 dkg margarin
20 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
2 l tej
2 dkg só
l csomag csokipuding
l flakon tejszínhab




A tejberizst a habot és a megolvasztott (kb. 40 'C) margarint összekeverjük. Ezt követően egy kivajazott zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük és 180 'C sütőben 20-30 percig sütjük. Ha szép aranysárga a teteje és térfogata is megnőtt (kész a rizskók) elkészült a rizskók. Késsel felkockázzuk és tálaljuk. 1/2 csomag pudingporból és 0,5 l tej segítségével egy híg pudingot készítünk öntetnek.
Tejszínhabbal díszítjük.
Borajánló

Bor: TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS
Forgalmazó: Gróf Deigenfeld Pincészet Tarcal

- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK
webelek
imádom ;)
Dátum: 2010. december 21








Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu