www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Top20
Ananászos sült kacsa, párolt vörös káposztával, kölessel
Share
iwiw

Megtekintve:32396
 
Egy nagy méretű lapos lábasban 2 dl olíva olajat forrósítunk és ebbe szedjük bele a megtisztított, beirdalt (bevagdalt) kacsa részeit. 170 C°-on kb. 10-15 percig sütjük...
Sült kacsa:
Egy nagy méretű lapos lábasban 2 dl olíva olajat forrósítunk és ebbe szedjük bele a megtisztított, beirdalt (bevagdalt) kacsa részeit. 170 C°-on kb. 10-15 percig sütjük és az utolsó 2-3 percben fűszerezzük a baromfi fűszerkeverékkel. Ha elkészült lezárjuk a tűzhelyet és tálalásig benne hagyjuk a lábasban.
ananaszos_sult_kacsa.jpg Hozzávalók:
10 db kövér kacsacomb(alsó-felső együtt)
15 dkg só
vagy 3 db egész kacsa
2 kg vörös káposzta
5 db egész ananász
40 dkg köles
20 dkg sárgarépa
5 dkg vöröshagyma
3 dl olíva olaj
2 dl napraforgóolaj
1 dl citromlé
5 g fehér bors
1 kg alma (jonatán)
2 dl félédes vörösbor
2 g fahéj
1 fej zöld saláta

Párolt vöröskáposzta:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, a torzsát kivágjuk 10 db szép levelet meghagyunk tálalni a többit felcsíkozzuk kb.
o,4 cm vékonyra egy tálban besózzuk 10 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és reszelővel lereszeljük, várakozási idő nélkül szintén kicsavarjuk.

Egy nagy lapos lábasban felforrósítunk 1-1 dl olíva és napraforgó olaj keveréket. Beleöntjük a káposztát, 170 C°-on 15 percig dinszteljük, aztán hozzá tesszük a lereszelt almát kb. 10 percig tovább dinszteljük, fehérborssal, fahéjjal, vörösborral, citromlével kb. 20 dkg ananászt, amit vékonyra szeletelünk ízesítünk a végén sózunk és készre pároljuk.

Akkor szép a párolt vörös káposzta, ha az alma és az ananász is átveszi a káposzta színét. Zöld salátalevélen tálaljuk.

Köles:

lásd a 'Sült csülök kölessel' receptnél. Tálalás a meghagyott vörös- káposzta levélen.

Borajánló
VILLÁNYI KÉKFRANKOS [Bock]
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK








Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu