www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Top20
Sült malac
Share
iwiw

Megtekintve:10072
 
A hentesnél megvásárolt malacot megmossuk és belsejét alaposan besózzuk. Hűtőben egy napig állni hagyjuk. 1 l olajat összekeverünk a sertéssült fűszerrel, ezzel is a malac belsejét locsoljuk meg.
Kft.-Bártaapáti
sult_malac.jpg15 kg-os malac
2 l barna sör + 2 dl méz
30 dkg só
2 csomag sertéssült fűszerkeverék
2 l napraforgóolaj
2 db citrom
2 fej saláta
5 db paradicsom
2 db paprika
1 csomag petrezselyemzöld
1 üveg bébi kukorica


Nagyméretű tepsiben, nagyméretű sütőben tudjuk megsütni. Ez lehet egy kis pékség sütője, vagy éttermi illetve nagy konyhában található torony sütő.
A befűszerezett malacot olajjal kikent tepsibe alaposan beolajozzuk és sör-méz keverékéből is öntünk rá 1-2 dl-t. A malac belsejébe merevítőket helyezünk el.
Pl. pezsgős üveget és egyéb fém tárgyakat, amelyek fenn tartják a malac eredeti alakját, szájába is valamilyen fém tárgyat helyezünk, hogy sütés közben a keletkező gőz távozni tudjon, ugyan így a hátsó részen is. 175 'C sütőben sütjük. A maradék olajat is hozzá önthetjük a sör-méz keverékhez és kb. 30 percenként ezzel locsoljuk a malac külsejét. 4-5-6 órán keresztül is süthetjük.
Arra figyeljünk, hogy hőre ne repedjen ki inkább vegyük a hőfokot kisebbre, de esztétikus maradjon.
(Ha egyes részek még sem sülnek át feldarabolás után, részekre szedve vissza tehetjük készre sütni.)
Salátával díszített deszkalapon helyezzük az asztalra.
Rendezvények asztal díszeként alkalmazzuk !
Borajánló

Bor: MŐCSÉNYI SAUVIGNON BLANC
Forgalmazó: Európai bortermelől
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK








Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu