www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Top20
Csirkezúzapörkölt nokedlivel
Share
iwiw

Megtekintve:21363
 
A megtisztított 4-5 mm. szélesre karikázott és megmosott zúzát egy lábasba felforrósított olajba tesszük (0,75 dl) pirítani. 10-12 perc pirítás után lehúzzuk a tűzhelyről.
Egy másik edényben pörkölt alapot készítünk.

0,75 dl olajat felforrósítunk finomra (apró kockára) vágott vöröshagymát, amit sózunk, dinsztelünk üvegesre (átlátszóra) vagy arany sárgára, meghámozott paradicsomot és felkockázott lecsópaprikát hozzá tesszük.

Ezekkel tovább dinszteljük 8-10 percig, majd beleszórjuk a fűszerpaprikát. A megpörkölt zúzát és a pörkölt alapot összeöntjük, pl. 1 liter víz felöntésével puhára főzzük és után ízesítjük.


csirkezuzaporkolt.jpgHozzávalók:
2,2 kg csirkezúza
20 dkg vöröshagyma
15 dkg paradicsom
15 dkg lecsópaprika
4 dkg édesnemes fűszerpaprika
2 dkg Rózsa csípős fűszerpaprika
3 g fehérbors
3 dkg só
2 dl étolaj

Nokedlihez:
75 dkg finomliszt
6 db tojás
2 dkg só + 3 dkg a vízbe+ l,5 dl víz


Nokedli:
Egy nagy méretű lábasban sós vizet forralunk, egy tálban pedig összekeverjük a lisztet, tojást, vizet, sót és nokedli szaggatóval beleszaggatjuk. Felhasználás után 1-2 percig főzzük, aztán leszűrjük, kevés olajjal összekeverjük, tálaljuk.

Borajánló
SZEKSZÁRDI KÉKFRANKOS [Forgalmazó ajánló]
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK








Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu