www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Top20
Szecsuáni csirke
Share
iwiw

Megtekintve:9522
 
Felforrósított olíva olajhoz, öntsük hozzá a csíkokra vágott csirkemell filét kb. 0,5 cm x 3 cm) és pirítsuk fehéredésig, majd tegyük hozzá a szintén csíkokra vágott és felszeletelt zöldségeket, gombát, tovább pirítjuk, illetve dinszteljük.
szecsuani_csirke.jpg60 dkg Csirkemell filé
20 dkg csiperke gomba
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
10 dkg póréhagyma
20 dkg káposzta
0,5 dl szójaszósz
3 dkg mártássűrítő
1 dl olíva olaj
1 csomag kínai csípős szecsuáni fűszerkeverék
80 dkg rizs
3 dkg kurkuma
3 dkg só

Kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára főzzük, közben rászórjuk a fűszerkeveréket, és a mártássűrítőt (vagy lisztet) vízzel simára keverjük, bele öntjük és szójaszósszal után ízesítjük. Köretnek kurkumával ízesített rizst adunk.

Párolt rizs:
ld. 'Narancsos kacsa mazsolás rizzsel' receptnél.
Borajánló

Bor: TOKAJI HÁRSLEVELŐ
Forgalmazó: Gróf Deigenfeld Szőlőbirtok Tarcal
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK








Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu