Tintahal sütve
Megtekintve:20156
175 'C-ra forrósított olajban előbb kisütjük a burgonyát, majd ugyan
ebben az olajban a fagyasztott tintahalkarikákat.
2 kg fagyasztott előre panírozott tintahal
1,5 kg sütni való hasábburgonya
1 l napraforgó olaj
1 dl citromlé
Díszíteni:
3 db paradicsom
10 db esetes uborka
2 db zöldpaprika
2 db citrom
Elkészítési ideje: 15 perc.
Tálaláskor citromlével meglocsoljuk a halkarikákat.
Megjegyzés:
Magyarországon nem igazán vásárolhatunk friss tintahalat, ezért ez a legkedvezőbb recept, ha tintahalat akarunk fogyasztani.
Borajánló
Bor: OLASZ RIZLING 2004
Forgalmazó: Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Villány
Az ajánlódat elküldtük.