www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Hal ételek
Szezámmagos rántott busa
Share
iwiw

Megtekintve:23939
 
A megtisztított busaszeleteket besózzuk és citromlével meglocsoljuk, 10-15 percig állni hagyjuk.
Panírozás előtt: fehér borssal megszórjuk.
szezammagos_rantott_busa.jpg1,6 kg busa szelet
1,5 kg fokhagymás hasábburgonya
3 db tojás + 1 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
10 dkg szezámmag
1,5 l étolaj
2 dl citromlé
6 dkg só
5 g fehér bors

Díszítéshez:
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
10 db ecetes paprika
3 db citrom
Dekor fűszerkeverék



Panírozás:
1. a halpatkót lisztben megforgatjuk
2. tejjel hígított felvert sózott tojásban szintén
3. zsemlemorzsával összekevert szezámmagban szintén megforgatjuk.

Ezt követően 175 'C-ra forrósított olajban kisütjük és előre ízesített fagyasztott hasábburgonyát sütünk hozzá.
Borajánló

Bor: PRÉMIUM SAUVIGNON BLANC 2004
Forgalmazó: Hilltop - Neszmély Rt.
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu