Halleves
Megtekintve:9051
Húsleveshez hasonlóan készül a halleves is. A megtisztított zöldségeket, halfejet és haltörzset felöntjük kb. 3-4 liter vízzel, fűszerezzük és addig főzzük, míg a zöldségek puhára nem főnek, közben lehabozzuk és a szemesborsot is hozzáadjuk.
Egy órás lassú főzés után kiszedjük a sárgarépát, petrezselymet és 3-4 cm-re daraboljuk, a többi levet leszűrjük egy olyan lábasba, amiben visszatesszük a tűzhelyre újra forralni. Forrás közben beleszedjük az előre besózott pontyszeleteket. 10-l5 perc főzés után készre fő.Tálalás: A zöldségre rászedjük a pontyszeletes hallevest, citromkarikával díszíthetjük.
1,6 kg pontyszelet
l kg. halfej
1 kg. haltörzs
40 dkg. sárgarépa
20 dkg. petrezselyem
5 dkg. Fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 dkg. só
6-8 g. szemesbors
4 dkg. ételízesítő (delikát)
Az ajánlódat elküldtük.