Mandulás pisztráng, zöld körettel, spárgával
Megtekintve:13543
A megtisztított kibelezett pisztrángot besózzuk és egy tálba téve citromlével meglocsoljuk, 20 percig állni hagyjuk. Liszt, fűszerpaprika keverékében beforgatjuk, majd napraforgó olajban, serpenyőben kisütjük.
Lassú tűzön kb. l60 'C-on 10 perc alatt szépen átsül.
10 db pisztráng
50 dkg spárga
50 dkg kukorica
80 dkg brokkoli
80 dkg karfiol
60 dkg mandula
5 dl citromlé
4 db citrom
1 l napraforgóolaj
3 dl olívaolaj
8 dkg só
8 dkg liszt
3 dkg fűszerpaprika
Díszíteni:
salátalevél
paradicsom cikk
citromfű
citromkarika
A zöldségeket külön-külön lábasokban sós vízben főzzük, (így megőrzik eredeti színüket) és leszűrjük.
Tálaláskor a zöld köretet meglocsoljuk olívaolajjal, a pisztrángot pedig összevagdalt mandulával szórjuk meg.
Borajánló
EGRI CHARDONNAY
Forgalmazó: Monarchia Borászat
Az ajánlódat elküldtük.