Részeges halszeletek Röstivel
Megtekintve:20596
A harcsaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, besózzuk és 1 dl citromlével meglocsoljuk, 10-12 percig állni hagyjuk. Lisztben megforgatjuk és egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, (annyit, hogy 2-3 mm-re érjen a halszeletekre) sütés közben átforgatjuk. Az olajból kiszedjük és lecsepegtetjük.
1,6 kg Afrikai harcsa szelet
2 kg Rösti (elősütött fagyasztott)
4 dkg só
5 g fehér bors
2 dl citromlé
1 l étolaj
15 dkg liszt
4 dkg cukor
3 dl száraz vörösbor
2 dkg édes nemes fűszerpaprika
4 g gyömbér őrlemény vagy reszelt gyömbér
Díszíteni:
1 fej salátalevél
2 db citrom
Vörösboros mártást készítünk:
A cukrot karamellizáljuk (világos barnára olvasztjuk) vörösborral felöntjük, 6 dkg lisztből, amihez hozzá keverjük a fűszerpaprikát, kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, majd szűrőn keresztül hozzáöntjük. Sóval, gyömbérrel, citromlével ízesítjük, 5-8 perc főzés után tálaljuk.
175 'C-os bő olajban röstit sütünk mellé.
Rösti: alapanyaga a lapcsánkához (tócsnihoz) hasonló:
liszt, burgonya, fokhagyma, só, tojás.
Borajánló
Bor: EGRI CUVÉE
Forgalmazó: Monarchia Borászat
Az ajánlódat elküldtük.