Paprikás halszeletek pagodával, brokkolival
Megtekintve:12821
Megszokott módon pörkölt alapot készítünk: felforrósított napraforgó olajban apró kockára (finomra) vágott vörös hagymát szórunk és aranysárgára pirítjuk, a lecsót hozzá öntjük, fűszerpaprikával megszórjuk ( 4 dkg), sózzuk 2-3 percig főzzük, hogy az illó olaj kiolvadjon a fűszerpaprikából, így szép szint biztosít ételünknek.
1,6 kg hekk
10 dkg vöröshagyma
2 dkg fűszerpaprika (édesnemes)
1 dl napraforgóolaj
2 dl tejföl
2 dl kefir
8 dkg só
1 kg pagoda
1 kg brokkoli
2 dl olívaolaj
1 csomag hal fűszerkeverék
3 dl lecsó
Díszíteni:
salátalevél
paradicsom
zöldpaprika
citrom
Megtisztított, felszeletelt halat hozzá rakjuk a pörkölt alaphoz, ha szükséges egy kevés vizet öntünk hozzá, hal fűszerkeveréket most szórjuk rá.
Simára kevert 1 dl tejföl - 1 dl kefir keverékével meglocsoljuk és 15-20 percig főzzük. Brokkolit és a pagodát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Tálalásnál a maradék tejfölt, kefirt rácsorgatjuk, a köretet olívaolajjal lelocsoljuk.
Borajánló
Bor: PRÉMIUM SAUVIGNON BLANC 2004
Az ajánlódat elküldtük.