www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Hal ételek
Margarinon pörkölt pontyszeletek citrommártással, petrezselymes burgonyával
Share
iwiw

Megtekintve:14360
 
A megmosott halszeleteket lecsepegtetjük, besózzuk és 3 dl citromlével meglocsoljuk, emellett még 2-3 db citrom levét is hozzá csavarjuk. Kb. 20 percig állni hagyjuk.
Egy nagy serpenyőben megolvasztunk 25 dkg margarint, közben a halat beforgatjuk egy kis lisztben, ha felforrósodott a zsiradékunk beletesszük, és a sült hal fűszerkeverékkel megszórjuk, mindkét oldalát szépen megsütjük, majd a tűzhelyet elzárjuk. (Tálalásig magába szívja az ízeket.)
margarinon_porkolt_pontyszeletek.jpg1,6 kg pontyszelet
6 dl citromlé
5 db citrom
40 dkg trappista sajt
8 dkg só
1 csomag sült hal fűszerkeverék
35 dkg margarin
1 dkg fehérbors
2 dl tejszín
8 dkg liszt
1 csomag petrezselyemzöld
2,5 kg burgonya
2 dl olívaolaj

Díszítéshez:
5 db paradicsom
5 db ecetes uborka
10 db citromkarika
egészben hagyott petrezselyem zöld

Sajtmártás:
Tejszínt kb. 4 dkg liszttel simára keverjük. Kis lábasban 8-9 dl vizet forralunk a sajtot belereszeljük, és a (tejszín-liszt) habarást ráöntjük, 3 dl citromlevet és 2-3 db citrom kicsavart levét hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük a végén margarin darabkákat olvasztunk a tetejére, ezzel mártásunk ízletesebb lesz, illetve nem bőrösödik be teteje. (Ezt az eljárást montírozásnak híjuk)

Petrezselymes burgonya:
A kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Megolvasztott margarinban a felvágott petrezselyemzöldet megdinszteljük, rászórjuk a burgonyát és olívaolajjal meglocsoljuk.

Borajánló
ROZE CUVÉE 2004
Forgalmazó: Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Villány
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu