Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
50 dkg füstöltsonka
15 dkg szarvasgomba
2 dl. olíva olaj
4 cl almaecet
5 cl. Warcestershire szósz
1 kis üveg olívabogyó
A jégsalátát megmossuk széttépdeljük és a tányérra helyezzük, a sonkát bő vízben megfőzzük (de ha jól ki van szárítva, akkor nyersen) és papír vékonyra szeleteljük, majd a salátára rakjuk.
A Szarvasgombát szintén egy erre alkalmas szeletelővel (pl. szalámi szeletelőgép) tizedmilliméter vékonyra szeleteljük és a sonkára, salátára szórjuk, a felsorolt folyékony ízesítőkkel meglocsoljuk, olívabogyóval fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Szarvasgombavadász: Garay László
Kelet-Magyarországi Szarvasgombavadász Egylet
3300 Eger, Maklári u.125. Tel./Fax: 06 36515-015
e-mail: garay33@axelero.hu
Borajánló
PINOT GRIGIO, SZÜRKE BARÁT
(Mátra Hill - Nagyréde)
Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény | |
©szakacstoni.hu |