www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Előételek


Az előételeket a leves után vagy előtte szoktuk fogyasztani. Ezek általában kis adagok, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is.

Sonka-sajt tányér töltött paradicsommal
Share
iwiw

Megtekintve:14010
 
Sonkát és sajtokat l mm szélesre szeleteljük, ha ezt otthon nem tudjuk megtenni, érdemes szeletelt terméket vásárolni esztétikai okból. Paradicsomot megmossuk, lecsepegtetjük, a szárával ellentétes oldalon kalapot vágunk, a belsejét eltávolítjuk, hogy be tudjuk tölteni.

sonka_sajt_tanyertoltott_paradicsommal.jpgHozzávalók:
15 dkg. sonka
15 dkg. trappista sajt
15 dkg. karaván sajt
10 db. paradicsom
30 dkg. juhtúró
10 dkg. tehéntúró
3 dkg. vöröshagyma
só, fehérbors
2 dkg. fűszerpaprika
10 dkg. margarin
őrölt fűszerkömény
l-l db sárga, zöld paprika



Körözöttet készítünk: juhtúrót, tehéntúrót, sajtreszelőn lereszelt vöröshagymát, sót, fehér borsot, fűszerpaprikát, fűszerköményt és a margarint alaposan összegyúrjuk és burgonya törőn áttörjük, ezt követően habzsákba tesszük és a paradicsomba nyomjuk.

A sonka és sajtlapokat félbehajtva körbe a tányérra helyezzük a töltött paradicsomot középre helyezzük és felcsíkozott friss zöld sárga paprikával díszítjük. Díszítésnek reszelt sajtot is használunk.

Borajánló
TOKAJI SZÁRAZ SZAMORODNI
(Gróf Degenfeld Pincészet Tarcal)

- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu