www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Előételek


Az előételeket a leves után vagy előtte szoktuk fogyasztani. Ezek általában kis adagok, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is.

Eged-hegyi húsos palacsinta
Share
iwiw

Megtekintve:15392
 
A palacsinta hozzávalóit csomómentesen összekeverjük, és kisütjük. Vöröshagymát olajban megdinszteljük a feldarabolt paradicsomot, paprikát hozzáadjuk, majd a fűszerpaprikát is - ez a pörkölt alap - a felkockázott (sertéshús, combot) beletesszük, 3 dl. víz hozzáadása után készre főzzük.
eged_hegyihusospalacsinta.jpg Hozzávalók:

Palacsintához:

3 db tojás
0,3 l tej
10 dkg. liszt
4 g. csipet só

Pörkölthez:
80 dkg. Sertéshús vagy(csirkemell)
8 dkg. vöröshagyma
l-l db. paradicsom
paprika
l dl. napraforgóolaj
2 dkg. só, bors,
fűszerpaprika

Gombamártáshoz:
30 dkg. gomba
5 dkg. hagyma
l dl. napraforgóolaj
2 dl. tejszín
só, fehérbors
3 dkg. Liszt
0,5 dl. citromlé


Kihűlés után húsdarálón ledaráljuk. Ezzel a ledarált pörkölttel megtöltjük a palacsintát.

A csiperke gombát félbe vágjuk és felszeleteljük. Zubogó sós vízben leforrázzuk, 3 perces főzés után leszűrjük, így fehér marad.
Megdinsztelt vöröshagymát készítünk (0,5 dl.) olajon hozzátesszük a gombát liszttel megszórjuk és tejszínnel felöntjük. Sóval, fehér borssal, citromlével ízesítjük.

A töltött palacsintát tányérra tesszük és a gombamártással leöntjük.
(csirke húsból is készíthetjük.)

Borajánló
EGRI LEÁNYKA
(Ceremónia Borház)

- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu