Az előételeket a leves után vagy előtte szoktuk fogyasztani. Ezek általában kis adagok, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is.
Hozzávalók:
10x10 dkg Camambert sajt
8 dkg liszt
3 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
1 dkg só
0,5 l napraforgó olaj
8 db Jonatán alma
25 dkg áfonya lekvár
A Camambert sajtot dobozból kivéve, lapjába hosszanti irányba ketté vágjuk. Bepanírozzuk (lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk), majd 170 C° -os olajban 2-3 perc alatt ropogósra sütjük.
5 db almát meghámozunk, kimagvazzuk, félbevágjuk, megmossuk és egy lapos kis lábasban 1-2 dl vizet forralunk. Ebben pároljuk (blansírozzuk) 2-3 percig.
Majd a lábasból kivéve tálaljuk, közepére áfonya lekvárt teszünk.
A megmaradt 3 db almával díszítünk.
Borajánló
SAUVIGNON BLANC
(Hilltop Neszmély Rt.)
Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény | |
©szakacstoni.hu |