www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Levesek


A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.

Legényfogó leves
Share
iwiw

Megtekintve:16343
 
Nagy lábasba 1 dl olajat öntünk és felforrósítjuk, az apró kockéra vágott hagymát megpirítjuk és a felkockázott (2x2-re) sertéshúst adjuk hozzá.
A sárgarépát, petrezselymet 1x1 cm-es kockákra, a gombát kb. 2x2 cm-es kockára daraboljuk.
A húst zsírjára pirítjuk 5-6 perc alatt, majd felöntjük 2,5 l vízzel.
Beletesszük a zöldségeket.

Mikor úgymond 3/4 részig megfőtt a hús, hozzátesszük a felkockázott csirkemájat is (3x3 cm-es kockára).

legenyfogo_leves.jpgHozzávalók:
80 dkg sertés comb
20 dkg sárga répa
20 dkg petrezselyem
20 dkg csiperke gomba
10 dkg vörös hagyma
1 dl olaj
30 dkg csirkemáj
só, bors
kapor, delikát
0,3 l tejföl
8 dkg liszt




Sóval, borssal, delikáttal és sok kaporral ízesítjük.
Tejfölből, lisztből kevés víz hozzáadásával simára kevert habarást készítünk és ráöntjük a levesre, még 5-8 percig főzzük, aztán tálaljuk.
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu