Lakodalmas tyúkhúsleves
Megtekintve:15499
A csirkemell csontot forró vízzel leforrázzuk, aztán egy leveses lábasba szedjük. Hozzá tesszük a leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter hideg vízzel fűszerezzük, de a szemesborsot csak lehabozás után adjuk hozzá.
Csirke májat és a zúzát külön-külön kis edényben sós vízben főzzük.
|
Hozzávalók:
50 dkg. Csirkemell csonttal
10 db. csirkemáj
20 db. csirke zúza
20 dkg. sárgarépa
20 dkg. petrezselyem
1 cs. petrezselyemzöld
4 dkg. só
5 g. szemes bors
1 db. karalábé
3 dkg. delikát
Betéthez:
l5 dkg. liszt
1 db. tojás
4 g. só
2 dl. olaj |
Levesbetét:
Lisztből, tojásból kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk,
kinyújtjuk és eperlevelet szaggatunk, ezt forró olajban serpenyőben hólyagosra, aranysárgára sütjük és papírkendőre téve lecsepegtetjük.
Tálalás:
Leveses csészébe zöldségeket darabolunk, 1 db. csirkemájat egészben és a zúzát darabolva, szűrt húslével felöntjük és a tetejére sült eperlevelet teszünk.
Az ajánlódat elküldtük.