www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Levesek


A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.

Felvidéki húsleves
Share
iwiw

Megtekintve:5035
 
A három féle húst egészben megmossuk, majd forró vizet öntünk rá, (leforrázzuk) ezt követően lecsepegtetjük. Leveses lábasba beletesszük a megtisztított bevagdalt leveszöldséget és a leforrázott húsokat, tyúk hájat, felöntjük hideg vízzel úgy, hogy a párolgásra is számolunk, sózzuk.

Forralni kezdjük és felhabozás után a habot szűrő segítségével leszedjük, ezt követően a delikátot és a szemesborsot is hozzáadjuk. A húsokat abban a sorrendben szedjük ki, ahogy megfőnek, (először a csirkemellet, majd a sertés és végül a marha húst) ezeket 3x3 mm és kb. 3 cm hosszú csíkokra vágjuk.

A levest a tűzhelyről levéve leszűrjük, és a zöldségeket ugyanúgy csíkokra vágjuk, mint a húst.

felvideki_husleves.jpg Hozzávalók:
60 dkg Marha hús (hátszín)
60 dkg Sertés hús (comb)
60 dkg csirkemell filé
20 dkg Sárgarépa
20 dkg Petrezselyem
1 cs. petrezselyem zöld

szemes bors
delikát
káposzta torzsa
karalábé

Betétnek:
l5 dkg. liszt
l db. tojás
3 dl olaj
Levesbetét:
A lisztből, tojásból ill. kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és eperlevelet szaggatunk, ezt forró bő olajban hólyagosra, aranysárgára sütjük és szalvétára téve lecsepegtetjük.

Tálalás:
A leszűrt tiszta húslevest csészébe öntjük, a háromféle húsból egyenlő arányban teszünk, illetve a zöldségekből és sült eperlevelet teszünk a tetejére.
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu