A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.
Forralni kezdjük és felhabozás után a habot szűrő segítségével leszedjük, ezt követően a delikátot és a szemesborsot is hozzáadjuk. A húsokat abban a sorrendben szedjük ki, ahogy megfőnek, (először a csirkemellet, majd a sertés és végül a marha húst) ezeket 3x3 mm és kb. 3 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A levest a tűzhelyről levéve leszűrjük, és a zöldségeket ugyanúgy csíkokra vágjuk, mint a húst.
Hozzávalók: 60 dkg Marha hús (hátszín) 60 dkg Sertés hús (comb) 60 dkg csirkemell filé 20 dkg Sárgarépa 20 dkg Petrezselyem 1 cs. petrezselyem zöld só szemes bors delikát káposzta torzsa karalábé Betétnek: l5 dkg. liszt l db. tojás 3 dl olaj |
Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény | |
©szakacstoni.hu |