A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.
Fokhagymakrémleves
Megtekintve:12818
A leveses lábosba beleöntjük az olajat és felforrósítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk (apró kockára) és üvegesre pirítjuk (átlátszóra) közben egy kis sóval meghintjük...
Hozzávalók:
4 fej fokhagyma
0,3 l tejszín
5 dkg vöröshagyma
1 db sós perec
fehérbors, só
5 dkg liszt
0,5 dl. olaj
20 dkg trappista sajt
A vöröshagymát finomra vágjuk (apró kockára) és üvegesre pirítjuk (átlátszóra) közben egy kis sóval meghintjük, a megtisztított megmosott fokhagymagerezdeket fokhagymatörőn áttörjük és hozzá tesszük a megdinsztelt vöröshagymához, így is kb.1 percig pirítjuk, hogy az illó olajak jobban kicsapódjanak a fokhagymából.
Pirítás után felöntjük kb. 2,5 l vízzel. A lisztet és a tejszint külön edényben simára keverjük és hozzá öntjük a forrásban levő leveshez. 10-l5 percig forraljuk, aztán az egészet átszűrjük.
Tálaláskor sósperecet tördelünk rá és trappista sajtot reszelünk a tetejére, egy kis tejszínhabbal díszítjük.
- SzakácsTóni -
Az ajánlódat elküldtük.
A művelethez be kell lépned. Amennyiben regisztrálni szeretnél, megteheted
itt!
HOZZÁSZÓLÁSOK