www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Levesek


A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.

Gulyásleves
Share
iwiw

Megtekintve:17702
 
Pörkölt alapot készítünk: azaz az olajat felforrósítjuk és apróra vágott vörös hagymát szórunk bele, sózzuk, aranysárgára pirítjuk és rászórjuk a fűszerpaprikát, arra gondosan figyeljünk, hogy ne égjen meg, inkább a tűzhelyről húzzuk le, míg a paprikát beleszórjuk.
A megtisztított paradicsomot, lecsópaprikát kb. 2x2 cm-es kockára feldaraboljuk és hozzá tesszük a hagymához, 1-2 dl víz hozzáadásával addig főzzük, míg szét nem megy a lecsópaprika.
Ekkor hozzátesszük a felkockázott marhahúst (kb. 2x2 cm kockára) zsírjára sütjük, ezt 5-6 percig való felsütéssel érjük el, fokhagymagerezdeket rátörjük.

Felöntjük kb. 3 l. vízzel az előre felkockázott zöldségeket, most tegyük bele.
A felsorolt fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük.

gulyasleves.jpg Hozzávalók:
1 dkg marha comb
8 dkg vöröshagyma
3 dkg fűszerpaprika
2 db paradicsom
2 db lecsópaprika
15 dkg liszt
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors, delikát
őrölt köménymag
20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyem
30 dkg burgonya
1 dl olaj


Lisztből, tojásból kevés víz hozzáadásával galuskát készítünk és a forrásban lévő levesbe akkor szaggatjuk bele, ha már minden alkotó rész megfőtt.

5-6 percig főzzük a galuskával.Tálaláskor jól felkeverjük a levest, így minden akad a kanálba.
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu