www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Rostonsült hátszín sült hagymakarikával vörösboros mártással zöldséges rizzsel
Share
iwiw

Megtekintve:20665
 
A hátszínt 8 dkg-os szeletekre vágjuk, vagy l6 dkg un. nyitott szeleteket készítünk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mustárral bekenjük. Kevés olajon serpenyőben vagy rostlapon sütjük. Ha teljes puhán akarjuk a húst fogyasztani, sütés közben a serpenyőbe egy kis vizet is önthetünk, így sülve fő a hátszín és tökéletesen átpuhul, közben fűszerkeverékkel megszórjuk.


Akkor jó és szép a hús, ha külsején egy kis pörzs felület képződik.

Sült hagyma:
A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. kb. 3-4 mm szélesre. Karikákat egymástól elválasztjuk (szétnyomkodjuk) sózzuk, majd egy tálban liszttel megszórjuk, összerázzuk.
Felforrósított olajban kisütjük. Egyszerre ne tegyünk sok hagymát az olajba, arra figyeljünk, hogy ne maradjon lágy, de arra is, hogy meg ne feketedjen, mert keserűvé válik.
rostonsult_hatszin_sult_hagym.jpg1,6 kg hátszín
20 dkg mustár
4 dkg só
5 g. fehér bors
1 csomag Steak fűszerkeverék
5 fej vöröshagyma
8dkg liszt
1 dkg só
6 dl napraforgó olaj

Köret: 80 dkg rizs
13 dkg sárgarépa
13 dkg zöldborsó
0,5 dl Olaj

Mártáshoz:
6 dl vörösbor
5 dkg liszt
1 dkg gyömbér
3 dkg áfonyalekvár
só, cukor, fehér bors
Zöldséges rizs:
Olajon kb. 4 percig pirítjuk a rizst és felöntjük l,5 l vízzel a felkockázott (1x1 mm-re) zöldségeket hozzá adjuk sóval, ételízesítővel fűszerezzük, majd fedő alatt takarék lángon sűrűsödésig főzzük.
Ha besűrűsödött a rizs kikapcsoljuk a tűzhelyet, hogy fedő alatt készre párolódjon.

Vörösboros mártás:
Egy kis lábasba beleöntjük a bolt, forralni kezdjük, besűrítjük liszt, víz habarásával a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, ha szükséges átszűrjük és így tálaljuk.
Borajánló

Bor: SZEKSZÁRDI VÖRÖS CUVÉE
Forgalmazó: Liszt Pincészet - Szekszárd
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu