Göngyölt vaddisznó, barnamártással, krokettel
Megtekintve:20172
A vaddisznócombot úgy vágjuk, hogy egy 2 x 20x 15 cm-es téglalapot kapjunk. Besózzuk és fűszerkeverékkel is megszórjuk. Fehér szalonnából vágunk egy szintén 20 x 15 cm-es, de csak 1 cm vagy vékonyabb téglalapot.
Ezt ráhelyezzük a vadhúsra és feltekerjük, hústűvel összetűzzük. Nagy méretű lapos lábasban olíva olajat forrósítunk, majd az összetűzött húst sütni kezdjük benne, forgatjuk, hogy minden oldalon kapjon egy kis pörzs felületet. Ha ez meg van, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje a húst.
Az összes fűszerkeveréket a vízbe szórjuk és sózzuk, 30-40 percig főzzük.
(A levét vadas mártásnak felhasználjuk.)
Barna mártás:
Az apróra darabolt csontot kevés olajon barnára pirítjuk, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, tovább pirítjuk.
A kristálycukrot aranysárgára pirítjuk az anyagokkal, majd a paradicsompürét is átpirítjuk és hozzáadjuk a fűszereket.
A lepirított anyagokat felöntjük kb. l liter vízzel, forraljuk és simára kevert liszt víz habarással sűrítjük. A csontokat eltávolítjuk. A kész mártást szitán átszűrjük és a bort is hozzáöntjük
Áfonya lekvárt is keverünk bele, illetve díszítünk vele.
Megjegyzés:
A boltban vásárolt barnamártáspor vízzel kikeverve és felforralva megkönnyítheti dolgunkat.
Köretnek előre gyártott fagyasztott krokettet sütünk. 170 'C-os olajban 6-7 perc alatt.
1,6 kg vaddisznócomb
1 csomag Vadak fűszerkeverék
20 dkg fehér szalonna
1 dl olíva olaj
20 dkg áfonya lekvár
2 kg krokett
1 l napraforgó étolaj
Barna mártáshoz:
20 dkg Marha aprócsont
0,5 dl olaj
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem
10 dkg zeller
10 dkg vöröshagyma
10 dkg paradicsompüré
5 g kakukkfű
2-3 db babérlevél
3 g fehérbors
1 g fokhagyma
10 dkg liszt
2,5 dl vörösbor
5 dkg gomba
10 dkg kristálycukor
3 dkg só
Borajánló
PINOT NOIR Forgalmazó: Öregbaglas Pincészet - Kéthely
Az ajánlódat elküldtük.