www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Báránygerinc korona kölessel
Share
iwiw

Megtekintve:14533
 
A bárányhúst elkészítés előtt 2-3 órával besózzuk. Báránygerinc oldalasait bevagdaljuk a gerincig.
A gerincet is megütögetjük egy késsel, hogy kör alakra formálható legyen.

Egy erre alkalmas dróttal összekötjük úgy, hogy a gerinc korona alakot vegyen fel. 2 dl olajat a fűszerkeverékkel elkeverjük, a koronát tepsibe téve meglocsoljuk ezzel. Majd 175C° sütőben készre sütjük kb. l óra alatt.
"Köles készítés a sült csülöknél" megismert módon.
A képen látható módon tálaljuk.

baranygerinc_korona.jpgHozzávalók:
1 db 3 kg-os bordáival egyben hagyott
báránygerinc, ami szabályos,
téglalapra van vágva
12 dkg só
1 dkg fehér bors
2 dl napraforgó olaj
1 csomag báránysült fűszerkeverék
0,5 dl olaj
80 dkg köles
20 dkg sárgarépa
5 dkg vörös hagyma
10 dkg petrezselyem
3 g fehér bors

Díszíteni:
0,5 dl olíva olaj
saláta, paradicsom, retek,
bazsalikom levél, zöldpaprika







Borajánló
KÉKFRANKOS ROSÉ [Forgalmazó ajánló]
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu