Bélszínben libamáj, baconbe csomagolva burgonya pürével, muskotályos mártással
Megtekintve:14843
Megtisztított bélszínt besózzuk, borsozzuk és mustárral bekenjük. 1-2 órán át állni hagyjuk. Ezt követően egy vágódeszkán hossz irányban bevágjuk úgy, hogy a libamájat bele tudjuk tenni, ha benne van majoránnával megszórjuk és hústű segítségével lezárjuk a bélszint.
3 dl napraforgó olajban nagy serpenyőben fedő alatt kb. 20 percig sütjük, közben át-át fordítjuk. Sütés után a zsiradékból kivesszük és a hústűket eltávolítjuk, bacon szalonnacsíkokkal betekerjük, majd l dl olíva olajon készre sütjük kb. 3 perc alatt.
|
Hozzávalók:
1 kg bélszín
80 dkg libamáj
30 dkg szeletelt bacon szalonna
5 dl muskotályos bor
2 kg burgonya
3 dl kefir
20 dkg margarin
2 g szerecsendió őrlemény
3 dkg kristálycukor
3 dl napraforgó olaj
l dl olíva olaj
18 dkg só
5 dkg mustár
5 g fehér bors
5 g majoránna
5 g gyömbér
5 dkg liszt |
Tálalásnál felszeleteljük:
Muskotályos mártás. Kisméretű lábasban cukrot karamellizálunk és ráöntjük a bort, lisztet kb. 2 dl vízzel simára keverjük, majd hozzá öntjük a forrásban lévő borhoz, sóval, fehér borssal, gyömbérrel, cukorral után ízesítjük.
Burgonya püré: sós vízben megfőzzük a megtisztított tetszőlegesre feldarabolt burgonyát Ha puhára főtt, leszűrjük és megtörjük.
Hozzá adjuk a margarint, kefirt és habverővel felverjük, sóval, borssal ízlés szerint szerecsendió őrleménnyel ízesítjük.
Borajánló
SZEKSZÁRDI MERLOT [Forgalmazó ajánló]
Az ajánlódat elküldtük.