www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Csirkemell őszibarackkalappal
Share
iwiw

Megtekintve:14893
 
A csirkemell filét 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és fűszerkeverékkel beszórjuk. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk és 10-15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. 
(Kicsit kevesebb ideig sütjük, mint általában, a következő lépés miatt.)
Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk a szelet sülteket és mindegyikre egy kimagozott fél barackot helyezünk, aztán trappista sajttal vastagon lereszeljük, 175 C' -os sütőben 6-8 perc alatt ráolvasztjuk, majd burgonya pürével tálaljuk.

Burgonya püré:
ld. a 'Csirkemell sült karfiollal, burgonya pürével' receptnél.

csirkemell_oszibarackkalappal.jpgHozzávalók:
1,6 kg csirkemell filé
1 csomag sültcsirke fűszerkeverék
1,5 dl olíva olaj
80 dkg őszibarack befőtt
30 dkg trappista sajt
2 kg burgonya
10 dkg margarin
2 dl tejföl
2 dkg só
3 g fehér bors

Díszíteni:
barack
friss paprika, salátalevél

Borajánló
SZEKSZÁRDI CHARDONNAY [Forgalmazó ajánló]
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu