Gombás csirkemell burgonyapürével
Megtekintve:15589
A csirkemell filét 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk enyhén sózzuk, lisztben megforgatjuk és felforrósított olajban sütjük, közben megszórjuk fűszerkeverékkel.
Burgonyapürét készítünk a 'Bélszínben libamáj' receptnél ismertetett módon.
Gombás mártást készítünk az "Eged-hegyi húsos palacsintánál" megismert módon.
Hozzávalók:
1,6 kg filézett csirkemell
1 cs sült csirke fűszerkeverék
5 dkg liszt
2 dl napraforgó olaj
30 dkg csiperke gomba
5 dkg vörös hagyma
1 dl tejszín
3 dkg liszt
2 g fehérbors
0,5 dl citromlé
2 kg burgonya
2 dl kefir
10 dkg margarin
2 g szerecsendió őrlemény
8 dkg só összes felhasználáshoz
Tálalás:
A burgonyapürét ízlésesen a tányérra helyezzük, majd 2 szelet sült csirkemellet és gombamártással leöntjük a szelethúst.
Borajánló
PINOT GRIGIO [Forgalmazó ajánló]
Az ajánlódat elküldtük.