www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Főételek


Mit ahogy az a nevévől is következik az étkezés fő étele. Általában a leves után következik.

Kínai csirkemell
Share
iwiw

Megtekintve:15785
 
A csirkemell filét tokányszerűen csíkozzuk, kb.3-4 cm hosszú és 0,5 cm szélesre.
Serpenyőben olajat forrósítunk és beleszedjük, folytonos keverés mellett fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a fűszerkeveréket (ha puhán szeretnénk fogyasztani egy kis vizet öntsünk rá és fedő alatt 10-15 percig főzzük.) és a szója szószt is hozzáöntjük.
kinai_csirkemell.jpg1,6 kg csirkemell filé
1 csomag kínai édes savanyú fűszerkeverék
5 cl olíva olaj
8 cl szója szósz
80 dkg rizs
25 dkg sárgarépa

Díszíteni:
1 csomag élő bazsalikom


Sárgarépát sós vízben egészben megfőzzük, majd leszűrjük, feldaraboltjuk és hozzáöntjük a kész ételhez illetve díszíthetünk vele.

Köret:
Párolt rizs ld. a 'Narancsos kacsa mazsolás rizzsel' receptnél.

Borajánló
TOKAJI SÁRGA MUSKOTÁLY
Forgalmazó: Gróf Degenfeld Pincészet Tarcal

- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu