www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Fogalmak

Összes | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |

Blansírozás

Zöldségek ecetes vízben való leforrázása.

Dinsztelés

Finomra vágott vöröshagymát forró zsíradékban kevergetünk, míg átlátszó nem lesz (üveges).

Flambírozás

Húsok, gyümölcsök alkohollal való leöntése, majd meggyújtása. Íz, illat anyagok fokozására.

Habarás

Lisztet vízzel simára keverünk és szűrőn keresztül öntjük a sűrítendő ételhez. Ételek sűrítésére használjuk.

Legírozás

Tejszín, tojássárga keverékéből különböző krémleveseket sűrítjük.

Montírozás

Krémlevesekre, öntetekre, szószokra vajdarabkákat olvasztunk, így nem bőrösödik be a teteje.

Pirítás

Forró zsíradékban pl. zsemlemorzsát, búzadarát addig sütünk, míg pörzsanyag nem keletkezik.

Párolva sütés

Párolás + tepsiben 175 'C-os sütőben készre sütjük az ételt.

Párolás

Felforrósított zsíradékban húst, zöldséget sütünk 1-2 percig, majd vízzel felöntjük és fedő alatt "főzzük" pároljuk.

Rántás

Felforrósított zsíradékban lisztet kezdünk pirítani, ízét piritás ideje színe határozza meg. Pirítás után felöntjük hideg vízzel, ha elhűlt simára keverjük és hozzáöntjük a sűrítendő ételhez. Ételek sűrítésére ízesítésére használjuk.

Tűpróba

Egy hústűt vagy fogpiszkálót bele szúrjuk a tészába, ezzel ellenőrízzük, hogy megsült-e a tészta.

Összes | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |











Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu