www.szakacstoni.hu
KERESÉS


Étel receptek >> Levesek


A levesek legáltalánosabban fehér- és barnalevesekre oszthatjuk fel. A fehérlevesek sűrítés nélkül készülnek , a barnalevesek sűrítéssel.

Tárkonyos pulykaragu leves
Share
iwiw

Megtekintve:8173
 
A gondosan megmosott pulykamellet húsvágódeszkán kb. 1x1 cm-es apró kockára vágjuk. A leveses lábasban megolvasztjuk a margarint és beletesszük a pulykamell-kockákat.
Körülbelül 1-2 dkg sót szórunk rá és fehéredésig pirítjuk, előzőleg előkészítjük a sárgarépát és petrezselymet, amit tisztítás után szintén 1x1 cm-es kockára vágunk, a zöldbabot 2-3 cm-re vágjuk és hozzáadjuk a piruló húshoz.

Most megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük kb. 2,5 l vízzel.

tarkonyos_pulykaragu_leves.jpgHozzávalók:
50 dkg. pulykamell
30 dkg zöldbab
20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyem
5 dkg főző margarin
só, fehér bors
2 dkg tárkony
0,l dl. ecet (10 %-os)
2 dl. tejföl
5 dkg liszt
2 dkg. fűszerpaprika (édes nemes)


Ha szárított tárkonyt használunk érdemes előző nap ecetben beáztatni.
Ha forr a leves, adjuk hozzá a tárkonyt.

A tejfölből, lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk. Ha csomós, akkor szűrőn keresztül öntjük a levesbe, de csak a hús és zöldségek puhára főzése után.


Ecettel, sóval, fehér borssal utánízesítjük és csészében vagy belsejétől eltávolított zsemlében tálaljuk.
- SzakácsTóni -




HOZZÁSZÓLÁSOK









Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény |
©szakacstoni.hu