Ez az oldal nem egy egyszerű receptgyűjtemény, hanem  szakmai szemmel nézve fontos díszítési formákat is tartalmaz. 
Ezért nem  csak háziasszonyoknak hasznos, de vendéglátós szakemberek is  sajátíthatnak el értékes fogásokat.
TOP10 ajánló
| Megtekintve:68948 
					      Finomra vágott hagymát (apró kockára) felforrósított olíva olajon 1 dkg só hozzáadásával dinsztelünk, majd hozzá adjuk a fűszerpaprikát... | 
| Megtekintve:60453 
					      Pirítóssal tálaljuk. Célszerű habzsákkal kinyomva tálalni, paprikával, paradicsommal díszítjük... | 
| Megtekintve:55324 
					      10 dkg cukrot szórunk annak a lábasnak az aljára, amelyben a tejberizst készítjük, majd felöntjük l,5 l tejjel. Ha forr a tej hozzá... | 
| Megtekintve:45672 
					      Az egészben hagyott szarvascombot szalonna csíkokkal megtűzdeljük,  enyhén besózzuk. Felforrósított olíva olajban egy nagy serpenyőben... | 
| Megtekintve:45065 
					      Egy nagy méretű lapos lábasban 2 dl olíva olajat forrósítunk és ebbe   szedjük bele a megtisztított, beirdalt (bevagdalt) kacsa részeit.... | 
| Megtekintve:42807 
					      Egy nagyméretű lábasban olíva olajat forrósítunk és beleszórjuk a finomra  vágott (apró kockára) vöröshagymát, kissé sózzuk aranysárgára... | 
| Megtekintve:40947 
					      Kovászt készítünk. Egy lábasba 3 dkg kristálycukrot teszünk, beleöntjük a 3 dl tejet és kb. 40 C°-ra melegítjük. Az élesztőt... | 
| Megtekintve:38887 
					      A csirkemell filét 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk enyhén  sózzuk, lisztben megforgatjuk és felforrósított olívaolajban sütjük,... | 
Európába legkedveltebb ételei álltak itt össze részint Nagy Antal jóvoltából. Egyes ételek más-más országokban népszerűbbek, de Magyarországon is igen kedveltek.
A Szarvasgomba-saláta német nyelvterületen népszerűbb, míg a  Gulyásleves magyar nyelvterületen. Ennek ellenére azt mondhatjuk, hogy  európai sikerrecept mindkettő. 
Óriási ellentét tapasztalható a magyar szállodai éttermek és a kis  háztartások konyháin.
Szeretném a két konyhát közelebb hozni  egymáshoz. Ismerjük el, hogy az egészséges táplálkozást ma még a  színvonalas éttermek biztosítják.
Említeném a recepteknél eloforduló olíva olaj használatát.  Sokan tudják milyen jótékony hatása van, ezért jó volna minél többen  használnák.
Főképp ízesítésre alkalmaztam pl. saláták,  zöldköret, köles, tökéletes ízharmóniáját megteremtve, de süthetünk is  vele. 
Ehhez még párosul a borok megfelelő kiválasztása, így egy négy  fogásos étkezés után igazán elégedetten állhatunk fel az asztaltól.
A receptek után általános borajánlatot is  találnak, megkönnyítve az ételek, italok tökéletes harmóniáját, illetve  4-5-6 fogásos ételkreációkat. 
A receptek 10 személyre szólnak.
Európa szerte közkedvelt ételek és Magyarországon is elismert finomságok.
| Partnerek | Gyakran feltett kérdések | Linkgyűjtemény | | 
| ©szakacstoni.hu |